ČESKÁ TŘEBOVÁ – Knihovna v České Třebové chystá nové zázemí pro své čtenáře. Určena je věkové kategorii školáků, a to až do dospělého věku. Dostanou vlastní a moderně vybavenou čítárnu.

Hnízdo 6 variabilních počítačových stanic, veškerá povinná četba a také speciální boxy, kde se budou moci s knihou schoulit a hned se do ní začíst. Tak by měla vypadat čítárna pro teenagery, která se nově buduje v českotřebovské městské knihovně. V přízemí budovy vystřídá bývalý sklad naučné literatury a z části beletrie. Město čítárnu podpořilo ze svého rozpočtu zhruba 200 tisíci korunami na stavební práce, vnitřní vybavení ve zhruba stejné částce jde na vrub knihovny. Pracovat se začalo už o prázdninách.

Radikální změnou prošly nejen dosavadní elektrické rozvody, ale také podlaha, strop s vestavnými svítidly a místnost dostala nová okna a topení. V tomto týdnu přibyl veselý koberec a čeká se na montáž vnitřního vybavení. Prostor nemá sloužit jen jako místo pro půjčování knih, využití by měl mít i pro nejrůznější besedy. Kromě knih své věkové kategorie tu děti najdou více komiksů, deskové a stolní hry, x-boxy a do budoucna možná i moderní tablety.