LANŠKROUN – 16. ročníkem pokračovala soutěž nazvaná “Kalibr cup”. Středoškoláci z České republiky a Polska bojovali o prvenství ve čtyřech oborech, které se zabývají zkrášlováním lidského těla.

Tělocvična Střední odborné školy a středního odborného učiliště Lanškroun se tak proměnila v kadeřnický a kosmetický salon. “Celkem letos přijelo 22 škol. V první kategorii, účesové tvorbě, se účastní 28 soutěžících. Druhá kategorie je make-up, tam máme 17 soutěžících. V body-artu a nail-artu je 6 soutěžících,” sdělila OIK TV vedoucí učitelka službových oborů SOŠ a SOU Lanškroun Vlasta Tomanová.

Bez ohledu na disciplínu studenti prokazovali svou kreativitu, schopnosti a dovednosti. Tvořilo se na téma “Extravagance přehlídkového mola”. Soutěžilo se o ceny a postup na pražský veletrh, přidanou hodnotou bylo získání zkušeností. Jednotlivé výtvory byly pod drobnohledem porotců.

Nejúspěšnějšími reprezentankami lanškrounské školy se staly Markéta Dudychová, Veronika Novotná, Erika Příhodová a Nikol Šimková.