PARDUBICKÝ KRAJ – Spory o zastavování vlaků vyšší kvality v České Třebové jsou vedeny již řadu let. O zlepšení dopravní obslužnosti nyní jedná Pardubický kraj i se soukromým dopravcem.

Rada Pardubického kraje rozhodla o objednávce zastavování dvou párů ranních a odpoledních spojů v České Třebové a Ústí nad Orlicí.

“Na základě tohoto usnesení a rozhodnutí Rady Pardubického kraje byl kraj osloven soukromým dopravcem tedy skupinou Student Agency pod kterou spadá i dopravce Regiojet,” řekl Dominik Barták, mluvčí Pardubického kraje.

Následně proběhlo se soukromým dopravcem jednání. “Bylo nutné především si vyjasnit některé pojmy, které byly špatně interpretovány na základě rozhodnutí Rady Pardubického kraje o zajištění zastavování vybraných vlaků,” sdělil Dominik Barták, mluvčí Pardubického kraje.

Výsledkem jednání je nabídka soukromého dopravce. Ten je prý připraven zastavovat v České Třebové i Ústí nad Orlicí a akceptovat i jízdenky integrovaného tarifu Pardubického kraje.

“Pardubický kraj dlouhodobě vede spor s Ministerstvem dopravy o zastavování vlaků vyšší kvality v České Třebové a proto jsme od začátku považovali za vhodné využít našich možností abychom zajistili, alespoň v některých vybraných časech zastavování vlaků, jak v České Třebové, tak např. i v Ústí nad Orlicí,” řekl Dominik Barták, mluvčí Pardubického kraje.

O konkrétní podobě jízdních řádů na rok 2017 se bude nadále jednat.