ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Po několika letech příprav by ještě letos na podzim měla začít obnova hasičské stanice, která se nachází v Hylvátech. Zbrojnice slouží už řadu let a v minulosti byly prováděny pouze drobné opravy. Tentokrát se bude modernizovat z gruntu. “Zahájení stavebních prací je v říjnu letošního roku s tím, že akce bude dokončena v červnu následujícího roku. Jedná se opět o celkovou rekonstrukci stávající budovy,” sdělil OIK TV starosta města Petr Hájek.

Zmíněná budova na svém místě stojí již od druhé poloviny 20. století. “Byla vystavěna v letech 1959 až 1963 svépomocí členy sboru, kteří na těch brigádách strávili dvanáct a půl tisíce hodin,” řekl velitel SDH Hylváty Daniel Kašpar.

Rekonstrukce z městské pokladny odčerpá více než 6 milionů korun. Naplánováno je zateplení objektu včetně výměny oken a dveří a na řadu přijdou i další úpravy. “Rekonstrukcí získáme kompletně nové zázemí pro činnost sboru a činnost zásahové jednotky, dále větší garážové stání pro techniku a vybavení,” doplnil Daniel Kašpar. “Město touto akcí ve své podstatě děkuje hylvátským hasičům za jejich činnost, protože si jejich činnosti samozřejmě vážíme,” uvedl starosta města Petr Hájek.

Hylváty tak čekají velké změny, které byly započaty už revitalizací plochy v sousedství Základní školy Třebovská. V parku byly vybudovány nové cesty a bylo nainstalováno veřejné osvětlení.