ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Soutěže dobrovolných hasičů v Černovíře se zúčastnily také družstva z partnerských měst z Polska a Slovenska. Právě cena Černého víra letos putovala do zahraničí.

Velké ceny orlickoústecka v požárním útoku se letos zúčastnilo téměř třicet družstev. “Výjimečná je možná v tom, že zde jsou zahraniční družstva, jezdí k nám pravidelně hasiči z polského Starého Wališova a letos poprvé jsou tu také hasiči i ze slovenského města,” jmenovala starostka SDH Černovír Zuzana Mačátová. Zahraniční týmy ale neměly moc štěstí. Tomu slovenskému při útoku praskla hadice a týmu z Polska útok trval více než minutu. Vysloužil si tak cenu Černého výra pro nejpomalejší družstvo.

Mezi muži vybojoval třetí místo tým z Lanšperka, druhý byl Horní Třešňovec a první Letohrad Kunčice B s nejlepším časem 21 vteřin a 43 setin vteřiny a na druhé hadici 23 vteřin a 34 setin. Domácí tým mužů skončil sedmý. V kategorii žen vybojoval třetí místo tým Letohrad Kunčice B, druhé Horní Třešňovec a první Česká Rybná. Tým domácích byl pátý.