ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Gymnázium oslavilo 70. výročí od svého založení. Vše vyvrcholilo dvoudenními oslavami v areálu školy. Představen byl bohatý program, který zahrnoval výtvarné, hudební, vědecké a společenské aktivity. Ve specializované učebně představila Dita Motlová se svými žáky, jak probíhá výuka výtvarné výchovy, při které podporuje výuku vlastním zážitkem. V ředitelně školy se sešli zástupci ostatních školských zařízení, vedení města, bývalí ředitelé školy a zástupce zřizovatele, tedy Pardubického kraje. Navíc byly návštěvníkům otevřeny všechny prostory gymnázia, kde bylo vidět, jak se škola dostává dopředu a co svým žákům nabízí.

Toto gymnázium je spjato také s divadelní výchovou, jež zde má dlouhou tradici, proto večer nesmělo chybět představení v Roškotově divadle. Bylo složeny z ukázek pěti divadel, která se na škole hrály. A to z Šakalích let, Rebelů, Jak jsem vyhrál válku, Wernischáže a Študáků a kantorů. Ukázky se střídaly s rozhovory s významnými bývalými studenty. Ty vždy vyzpovídala sama režisérka.

Sobotní dopoledne se před školou konala malá slavnost v podobě zasazení lípy, kterého se zhostil současný ředitel se svými bývalými kolegy. Tento akt byl symbolickou tečku za celými oslavami.