ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V sídle společnosti Konzum byla udělána pomyslná poslední tečka za loňským ročníkem dobročinné akce “Společně za úsměv”. Veřejná sbírka se konala od začátku října do konce prosince 2017. “Zapojilo se 25 neziskových organizací z oblasti sociální sféry, které podporují od malých dětí přes zdravotně handicapované až po seniory,” sdělil OIK TV ředitel společnosti vyhlašující grantový program Miloslav Hlavsa.

Dárci přispívali v prodejnách Konzumu nejméně třiceti korunami. Touto částkou mohli podpořit konkrétní organizaci dle svého výběru. K dispozici byl i univerzální kupon, jehož prostřednictvím bylo třicet korun rozděleno stejným dílem mezi všechny zúčastněné “neziskovky”. “Podařilo vybrat 158 880 korun, což je částka, kterou přispěli naši zákazníci, a k tomu jako každý rok Konzum přidává ze svých zdrojů částku 100 000 korun,” vyčíslil Miloslav Hlavsa.

Celkový výtěžek se vyšplhal na 258 880 korun. Dárci byli štědřejší než v předchozích dvou ročnících. Nejvyšší částka, tedy cirka 56 000 korun, se objevila na šeku pro Oblastní spolek Českého červeného kříže.