ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Domácí i přespolní si v posledních dnech mohli všimnout toho, že v ulici Lochmanova vzniklo dopravní omezení. Jeho příčinou je demolice části bývalé administrativní budovy Perly 01. K jejímu ubourání dochází proto, aby mohla být vybudována propojka mezi jmenovanou ulicí a prostorem někdejší textilní továrny. “Kvůli snížení hlukové zátěže bude areál Perly obsluhován jednosměrnými ulicemi, takže se ta doprava vlastně rozdělí do dvou toků, proto tady bude vytvořena komunikace. Samozřejmě tato komunikace je v souladu s regulačním plánem,” sdělil OIK TV starosta města Petr Hájek.

Bourací práce, které v rámci rozšíření zakázky plynule navázaly na demolici samotného areálu, byly započaty ze dvou důvodů. Jedním z nich je příprava na výstavbu technické infrastruktury, druhý je v podstatě preventivní. “I s ohledem na to, že v tomto místě byly obnaženy základy a mohlo i hrozit ke statickému narušení administrativní budovy, takže jsme k tomu kroku přistoupili,” uvedl starosta Hájek.

Demolice je prováděna mechanicky za pomoci těžké techniky. “Odstranění na nulu bude trvat zhruba tak týden, pak bude probíhat třídění materiálu, následně odvozy a stavební úpravy části, která zůstává,” popsal další průběh stavbyvedoucí Milan Miavec. Vše zmiňované by mělo být dokončeno v průběhu května.