ČESKÁ TŘEBOVÁ – Mateřská škola U Koupaliště přes léto prokoukla. Díky rekonstrukci prošla proměnou jak zvenčí, tak zevnitř. “Ten rozsah prací je zateplení obvodového pláště budovy, zateplení střešního pláště a uvnitř je nejpodstatnější změna vytápěcího systému,” upřesnil vedoucí odboru rozvoje města a investic Karel Švercl. “V rámci této rekonstrukce jsme také vyměnili veškeré podlahové krytiny, aby šly děti do nového nejen zvenku, ale i uvnitř,” doplnil starosta města Jaroslav Zedník.

Zdá se, že dítka se ve známých, ale přece jen trochu neokoukaných prostorech zabydlela bez nejmenších potíží. Jedna z budoucích školaček se s námi dokonce podělila o své dojmy z výsledku rekonstrukce. “Mně se líbí jak je barevná,” řekla Deniska.

Barvy potěšily děti, ale obnova by měla přinést i další pozitiva. “Předpokládám, že určitě bude úspora na topení, protože jsme měli vytápění elektřinou a v současné době bude na plyn,” sdělila OIK TV ředitelka mateřské školy Irena Brůnová.

Všechny úpravy byly hrazeny z rozpočtu města a dotace z Operačního programu Životního prostředí. Tento příspěvek činil dva miliony a tři sta čtyřicet jeden tisíc korun. “Stavební práce na této investiční akci jsou v rozsahu zhruba sedm a tři čtvrtě milionu korun,” sečetl vynaložené prostředky vedoucí odboru rozvoje města a investic Karel Švercl.

Mateřská škola U Koupaliště tak dostala dárek k blížícímu se jubileu. V prosinci uplyne 35 let od jejího otevření.