ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Sportováním dětí a dospělých, vystoupením místních kroužků a populárních kapel či zpěvákům. Tím žije Ústí nad Orlicí. Každoroční akce Město v pohybu se pomalu blíží ke konci.

Úterní sportování zahájil florbal v tělocvičně na Dukle a vybíjená na sokolských kurtech.. Odpoledne je doplnila přehazovaná v tělocvičně ZŠ Bratří Čapků, bowling pro středoškoláky a sportování pro děti a jejich rodiče FIT RODINA na fotbalovém stadionu za tenisovými kurty.

Kulturní program na Mírovém náměstí odstartovala ZŠ Kerhartice následována žáky Mirka Němce z umělecké školy a ZŠ Bratří Čapků. Neodmyslitelnou součástí těchto slavností je také vystoupení místního smíšeného pěveckého sboru Alou Vivat. Ten připravil průřez celou svoji tvorbou. Hlavně dívky už netrpělivě očekávali písničky od zpěváků Voxel a Pokáč. Zaplněné náměstí se dočkalo i hvězdy úterního večera, skupiny Mirai.

Na středeční sportování se těšili zejména ti nejmenší. Pro děti z mateřských školek bylo na atletickém stadionu připraveno pět disciplín. Žáci středních škol si mohli zahrát stolní tenis nebo ti ze základek si odpoledne užít v plaveckém bazénu. A nebo na tenisových kurtech.

Kulturní program zahájila ZŠ Speciální následovaná cvičením zumby a vystoupením taneční skupiny Flow. Českotřebovská skupina Madam nažhavila všechny přítomné na stálici těchto slavností rodáka a jazzmana František Uhlíře. Závěr středečního večera patřil dalšímu jazzmanovi, Slovákovi Petrovi Lipovi.

Čtvrteční sportování bylo ve znamení běžeckých štafet základních škol. Chlapci hráli na Dukle nohejbal a odpoledne se konaly mače ve streeballu. Velká část dne patřilo další tradici této akce, Uprumce na rynku.

Následoval odpolední program. Za stacionářem na jevišti vystoupil taneční obor ZUŠ. Ten přišlo podpořilo podpořit početné publikum rodičů a známých vystupujících. Více jak hodinový koncert domácího okteta Generace přehoupl diváky do večerních vystoupení. Prvním byl Janek Ledecký s novinkami, ale i starými hity. Po té zaplněné náměstí přivítalo Báru Polákovou. Město v pohybu skončí v sobotu ohňostrojem.