ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Podruhé v historii se konal v závodě Rieter Den kariéry. Prvního ročníku v minulém roce se zúčasnilo 170 návštěvníků. Letos navštívilo při Dnu kariéry tento závod podobné množství žáků a žákyň posledních ročníků základních škol se svým doprovodem.

“Chceme rodičům a dětem pomoci ve volbě budoucího povolání tím, že jim ukážeme co jednotlivé profese ve strojírenské firmě dělají a jaké je budoucí uplatnění na těchto pracovních místech,” řekl pro OIK TV Richard Bednář z personálního oddělení Rieter CZ s.r.o.

Chlapci a děvčata se mohli seznámit s celým procesem výroby v této strojírenské firmě. Od počítačových návrhů, až po různé obráběcí a měřící stroje. Při jednom výrobním procesu si mohli odnést na místě vyrobenou píšťalku. Speciálně pro ně byl k vidění také finální výrobek, který se v tomto závodě vyrábí. Připraven byl také doprovodný program v podobně různých přednášek na téma výběr budoucího povolání. Ruku v ruce s možnými uplatněními ve strojírenské firmě byla nabídka studia na různých středních odborných školách z našeho regionu.