ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Ke konci školního roku se bilancuje. Ne jinak na tom byly děti z orlickoústeckého Domu dětí a mládeže DUHA, kteří si nejen pro své rodiče připravily na jedno sobotní odpoledne ukázky toho nej, co se naučily.

Zahradní slavnost byla rozdělena na tři části. V první a třetí se představily na zahradním pódiu pěvecké, hudební, taneční a sportovní kroužky. Kroužek vzdušné akrobacie ukázal své umění v tělocvičně. “O ten kroužek je veliký zájem. Měli jsme dřív čtyři skupiny, ale je pro nás problém sehnat vedoucí. Ale v tuto chvíli máme vedoucí, která vede teď dvě skupiny. Jednu skupinu dětí, jednu skupinu dospělých,” řekla OIK TV ředitelka DDM DUHA Štěpánka Svobodová.

Mimo různá vystoupení se na zahradě konala výstava řezbářského a keramického kroužku. Ostatní výstavy dalších kroužků byly k vidění v rámci druhého bloku. “Rodiče a děti mohou chodit do 2. a do 3. patra naší budovy a tam se mohou podívat na různé výstavy různých kroužků. Jsou tam děti z jednotlivých kroužků, vedoucí a mohou jím zodpovědět různé dotazy a ukázat, co se v těch kroužcích dělá, kdyby se třeba příští rok chtěli přihlásit,” dodala Svobodová.

Stísněné a nedostačující prostory by měly v září příštího roku minulostí, od letošního září se má stavět nová budova v areálu Perly. “Tam by měly potom do budoucna probíhat všechny naše kroužky, to znamená i ty tělocvičné, protože součástí toho nového domu dětí a mládeže bude velká tělocvična,” dodala Svobodová.

Orlickoústecký Dům dětí a mládeže DUHA zakončil školní rok 2017/18 se 73 kroužky, které navštěvovalo 1150 dětí.