LANŠKROUN – Od začátku záři do konce října tohoto roku si mnozí řidiči při plánování své cesty dvakrát rozmysleli, zda pojedou přes Lanškroun. Probíhala totiž oprava hlavního průtahu městem, silnice I/43. Tím ale práce v okolí této dopravní tepny nekončí.

V minulých měsících se museli řidiči v Lanškrouně obrnit trpělivostí, hlavní průtah městem prošel opravou za zhruba 14 milionů korun. “Předmětem stavby byla výměna ložní a obrusné vrstvy vozovky silnice I/43 v úseku od přejezdu ČD po OK se silnicí II/315 a od hostince Krčma po konec zástavby směr Albrechtice. Zhotovitel připravuje podklady pro přejímku stavby,” napsala tisková mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

Rekonstrukce z pohledu města prý proběhla bez větších potíží. “Tady jsem nezaznamenal žádné stížnosti na to, že by byly nějaké komplikace, bylo vše docela včas prezentováno veřejnosti, jakým způsobem budou objížďky a firma byla opravdu rychlá,” řekl starosta Lanškrouna Radim Vetchý.

V nejbližší době by měly být dokončeny poslední práce na dopravním značení. Dělníky u průtahu Lanškrouna ale ještě uvidíme. “Navážeme vlastní investicí a uděláme chodníky tam, kde je potřeba opravit katastrofální řekl bych stav chodníků,” vysvětlil starosta Lanškrouna Radim Vetchý. “Opravovat se budou úseky především tedy ty lokální, ty místa kde jsou úplně nejhorší, mám na mysli ty úseky před záchrankou, pak v místech, kde chybí chodník úplně,” doplnil Martin Fiala, vedoucí Odboru investic.

S firmou, která prováděla předcházející rekonstrukci silnice I/43 bylo prý ujednáno, že při pokladu nového asfaltu budou vyrovnány stávající obrubníky, což by mělo ulehčit budování nových chodníků. “Realizace je plánována teďka od první poloviny listopadu s termínem zahájení prací, a termín dokončení je do konce roku. Předpokládaná cena této zakázky je někde kolem cirka půl milionu korun bez daně,” sdělil Martin Fiala, vedoucí Odboru investic.

Po řidičích se tak nového působiště dočkají i chodci.