ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Bývalou ubytovnu v ulici Dukelská čeká velká proměna. V současné době se v objektu bourá, aby se následně mohlo začít stavět. V budově, která je v majetku města, mají být vybudovány nové byty. “Bude vznikat podle projektové dokumentace 21 bytových jednotek. Ty byty budou o velikosti cca 50 až 60 metrů čtverečních,” sdělil OIK TV starosta města Petr Hájek.

Sedm bytových jednotek ze zmíněného počtu bude v prvním nadzemním podlaží upraveno bezbariérově. Příbytky by měly být využívány lidmi, kteří v Ústí nad Orlicí již pracují, nebo do města za prací přichází. “Ty byty budou třeba primárně nabízeny Policii, Orlickoústecké nemocnici nebo významným podnikům, ale samozřejmě budou k dispozici široké veřejnosti. Nebude se jednat v žádném případě o sociální bydlení,” uvedl starosta Hájek.

Celá investiční akce bude hrazena prostřednictvím dlouhodobého úvěru. “Na financování tohoto projektu město přijalo úvěr ve výši 12 milionů korun se splatností na 20 let. Celková výše nákladů bude zhruba 16 milionů korun,” doplnil vedoucí finančního odboru Městského úřadu Ústí nad Orlicí Jozef Polák.

Výstavba nových obydlí má být podle plánu orlickoústecké radnice zrealizována do konce listopadu roku 2018.