ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V Ústí nad Orlicí se rozběhl již 17. ročník akce “Město v pohybu – týden dobré pohody”. Celoměstskou akci zahájily sporty. Na hřišti “Úprumky” svedly boje základní a střední školy ve streeballlu, na hřišti sokola sedm družstev ve vybíjené 4. a 5. třídy. Bowling ve sport centru patřil 6. až 9. třídám.

Letošní kulturní program na Mírovém náměstí v 16:16 zahájil Větrníček z Mateřské školky Na Výsluní, aby jej vystřídaly soubory Písnička a Zlatý klíček. V podvečer přišel na řadu Dechový orchestr města.  Večerní program zahájil před zaplněným publikem Black Band ze základní umělecké školy. Ještě před vyvrcholením prvního dne, což bylo vystoupení Michala Hrůzy s kapelou, přišlo na řadu tradiční zahájení starostou města Petr Hájek. Michal Hrůza se svoji kapelou zahrál průřez celou svoji tvorbou včetně Bílé velryby z roku 2007.

Na pódiu se do soboty, kdy akce končí vystřídá také řada místních souborů a skupin. Doplní je třeba vystoupení Františka Uhlíře, hudebního složení Supergoup.cz a nebo skupina Buty.