ČESKÁ TŘEBOVÁ – Na zimním stadionu probíhá akce nazvaná “10 dní florbalu”. Zhruba v polovině florbalového maratonu se tradičně koná turnaj žáků 8. a 9. tříd základních škol a odpovídajících ročníků gymnázií.

Nejinak tomu bylo i v roce 2018, kdy se mezi sebou na třech hřištích utkaly chlapecké i dívčí výběry jednotlivých vzdělávacích ústavů. “Zúčastnilo se patnáct chlapeckých a šest dívčích družstev různě z okolí. Česká Třebová, Ústí nad Orlicí nebo třeba například z Damníkova, z Proseče dojeli,” sdělila OIK TV pořadatelka akce Lucie Fárníková.

Bez ohledu na pohlaví se proti sobě postavila vždy dvě družstva ve složení 3 hráči v poli a brankář. Hrací doba jednoho zápasu byla jedenkrát 8 minut. Zatímco dívčí turnaj neměl vyřazovací část, chlapecké nejlepší celky ze čtyř skupin čekalo play-off.

Pohár pro vítěze chlapeckého měření sil si vybojovali žáci ZŠ T. G. Masaryka Litomyšl. Mezi dívkami kralovaly hráčky ze ZŠ J. A. Komenského Brandýs nad Orlicí.

Letošní ročník akce “10 dní florbalu” však nebyl pouze o jediném klání. “V sobotu jsme připravili novinku, a tou je ´Sens turnaj´ v nájezdech, kde výherce může vyhrát 11 tisíc, a v neděli nás čeká klubový turnaj pro nejmenší, kde si společně zasportujeme, poté uklidíme hřiště a bude konec 10 dní,” uvedla pořadatelka akce Lucie Fárníková.

Zmíněný konec však platí pouze pro 11. ročník, ten další se bude hrát v roce 2019.