ČESKÁ TŘEBOVÁ – Po dobu deseti dní patří hrací plocha zimního stadionu florbalu. Tradiční akce pořádaná klubem Orlicko Třebovsko nabízí celou řadu turnajů pro veřejnost, města, obce, firmy či školy.

Jeden ze dní florbalového maratonu byl vyhrazen měření sil žáků 8. a 9. tříd základních škol a odpovídajících ročníků gymnázií. “Sešlo se tady 17 chlapeckých a 7 dívčích družstev z celkem 18 škol z celého Pardubického kraje,” sdělila OIK TV organizátorka akce Renáta Typlová.

Jednotlivá utkání se hrála na třech zmenšených hřištích. V zápasech na jedenkrát 9 minut proti sobě stály týmy složené ze tří hráčů v poli a jednoho brankáře.

Chlapeckou část turnaje ovládl celek nazvaný ZŠ T. G. Masaryka Litomyšl A. Druzí skončili vyslanci ZŠ Nádražní Česká Třebová a třetí osmáci ze ZŠ Svatopluka Čecha Choceň.

Mezi dívkami dominovaly žačky ZŠ Jana Amose Komenského z Brandýsa nad Orlicí. Druhé a třetí místo obsadily dívky ze ZŠ Nádražní z České Třebové a Žamberka. O podobný úspěch se pokusí i další účastníci akce. “O víkendu nás čeká turnaj veřejnosti, máme přihlášených 11 družstev a v neděli bude klubový turnaj pro ty nejmladší, takže elévy, přípravky, mladší žáky. Kdokoli z veřejnosti bude chtít, tak si to může přijít vyzkoušet,” řekla organizátorka akce Renáta Typlová.

Za rok čeká 10 dní florbalu malá oslava, bude se totiž jednat o 10. jubilejní ročník.