LANŠKROUN – Letos naposledy si běžci a běžkyně zakroužili na oválu lehkoatletického stadionu Romana Šebrleho v rámci “Zemské míle”. Ke startu hlavního závodu na 1 609 metrů se nakonec postavilo 45 závodníků v kategoriích od dorostenců až po veterány.

Mezi muži byl nejrychlejším věkem stále ještě junior Vojtěch Mlynář. Reprezentant Vencl týmu Ústí nad Orlicí zdolal jednu míli za 4 minuty a 52 sekund. Za několikanásobným vítězem závodu se umístil oddílový kolega a jediný dorostenec startovního pole Bonifác Boháč. Třetí doběhl Radek Hejl, rovněž hájící barvy Vencl týmu.

V celkovém hodnocení poháru si oba závodníci místo prohodili. Boháč i Hejl se museli sklonit před Tomášem Fliedrem (F-BIKE KLUB Sádek u Poličky), který v součtu všech čtyř závodů dosáhl nejlepšího času.

Poslednímu ženskému měření sil kralovala Kristýna Morávková z Ústí nad Orlicí. Výkonem 5 minut a 55 vteřin předčila Janu Matyášovou (SILVITA s.r.o. Ústí nad Orlicí) a Janu Lehkou (TJ Jiskra Ústí nad Orlicí).

V celkovém hodnocení poháru byla Kristýna Morávková (Ústí nad Orlicí) také nejlepší, když za sebou nechala Barboru Novákovou (Sokol Kunvald) a Janu Lehkou (TJ Jiskra Ústí nad Orlicí).