ČESKÁ TŘEBOVÁ – Stalo se tradicí, že na začátku září se milovníci hry pétanque, která se do našich zeměpisných šířek a dálek rozšířila z Francie, sjedou do areálu na Horách. Nejinak tomu bylo i v roce 2017. “Jedná se o třináctý ročník ´Vozejček Petanque Cupu´. Letos se nám přihlásilo 14 týmů v podstatě z celé republiky,” sdělil OIK TV ředitel turnaje a člen týmu “Vozejček” Vlastimil Přívratský.

Klání proti sobě svedlo tříčlenná družstva, jejichž sestavu utvořili neregistrovaní hráči. Hrálo se ve třech skupinách a následně ve vyřazovací fázi. Na hrací ploše se objevili jak pravidelně se účastnící, tak noví aktéři turnaje. “Jsme tu letos poprvé. Líbí se nám tady moc, je zde úžasné seskupení lidí. Spousta týmů, vypadá to, že si zahrajeme vážně hodně. První zápas jsme sice prohráli, ale je to jenom hra. Atmosféra je tady přátelská, úžasná,” zhodnotil turnaj kapitán týmu “Zvířátka” Ondřej Pakosta.

Přestože hlavním cílem celé akce byla především zábava, doplníme výsledky. Na prvním místě skončil tým “Vikost” z Litomyšle. Prvenství z loňska těsně neobhájilo družstvo “Riders on the Storm” z České Třebové a pomyslný bronz připadl trojici pod názvem “Sluníčka a Slunečník” rovněž z České Třebové.