ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Volejbalové družstvo mužů Jiskry Ústí nad Orlicí zahájilo poslední srpnovou sobotu novou sezónu krajského přeboru, který nese doplnění 2B. V úvodním utkání přehráli na svém hřišti choceňské céčko dvakrát 3:1.

S naší kamerou jsme na zápas přišli v momentě, kdy za stavu 1:1 na sety měli ve třetí sadě více navrch domácí, ovšem v půlce setu hosté otočili a dějství se dostalo do dramatické koncovky, kterou však nakonec zvládlo domácí mládí. Začátek čtvrté sady ovládla Choceň, která těžila především z nepřesné souhry soupeře a jeho nekompaktní obrany. Narůstající sebevědomí zlepšilo výkon především mladým smečařům Chocně. Poté však domácí hráči předvedli dokonalý obrat a velkou vůlí po vítězství dotáhli první zápas k vítěznému konci. Odpolední utkání se neslo v podobném duchu jako první střetnutí a výsledek byl nakonec úplně stejný, tedy 3:1 pro domácí Jiskru Ústí nad Orlicí.

V skupině B krajského přeboru 2 mužů je pouze šest týmů. K příštímu zápasu zajíždějí hráči Jiskry na půdu volejbalového klubu Vysoké Mýto A.