ČESKÁ TŘEBOVÁ – V sobotu 9. března přivítal domácí Sokol II. A volejbalisty z Letohradu v tělocvičně ZŠ Nádražní. Sezona se blíží ke konci a Třebová potřebovala pro jistotu setrvání v krajském přeboru vyhrát alespoň jeden zápas ze dvou.

První zápas nezačal pro domácí nejlépe, a než se vzpamatovali, prohráli set 10:25. V dalším průběhu se však tým z poloviny tabulky rozehrál a v koncentrovaném výkonu utkání srovnal a nakonec vyhrál 3:1. Sokol tak splnil plán už při první příležitosti. Přesto nebylo druhé utkání předem jasné. Hosté z Letohradu hrají o udržení, a tak potřebovali bodovat alespoň ve druhém zápase. První set po přetahované získali rozdílem pěti bodů. Hráči Sokola se ale v následujících setech vzchopili k lepšímu výkonu a hosty prakticky k ničemu nepouštěli.

Přispělo tomu také zranění zad jednoho z letohradských hráčů. Hosté se přes nepříznivý stav 1:2 na sety dostali opět do herní pohody a podařilo se jim po koncentrovaném výkonu vyrovnat na 2:2. Ve zkrácené poslední hře už Letohradští předvedli precizní výkon a zaslouženě získali druhý bod. Zároveň se zápasem áčka hrálo doma také béčko, které však s Chocní prohrálo oba zápasy.I přes to je jasné, že budou oba celky hrát krajský přebor i v příští sezoně. Oba mají dostatečný náskok na sestupové pozice a stejně tak nemohou přeskočit týmy nad sebou. Tabulku vedou s přehledem Kerhartice, které o tomto víkendu poprvé v sezoně prohrály, avšak na druhé Chvaletice mají náskok propastných čtrnáct bodů.