ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Volejbalisté Sokola Kerhartice přivítali ve svém posledním domácím zápase na palubovce sportovní haly na Dukle tým z Hronova, který držel třetí příčku v tabulce a proti posledním Kerharticím tak byl papírovým favoritem. Družstvo z Hronova je dlouholetou stálicí ve druhé lize a v jeho řadách se projevuje směs volejbalové zkušenosti s nadšeným mládím a díky tomu se také tento tým držel těsně před půlkou soutěže na třetím místě průběžné tabulky.

Zato hráči Sokola Kerhartic prožívali ne příliš úspěšnou polovinu soutěže, kdy se jim podařilo vyhrát pouze dva zápasy, a tak si v domácím prostředí chtěli vyšlápnout na soupeře z Hronova. První zápas ale potvrzoval postavení v tabulce a hosté splnili roli favorita vítězstvím 3:0. Po prvních dvou setech odpolední odvety vedli domácí 2:0 a možná s vědomím zisku minimálně jednoho bodu pustili soupeře do hry, který toho rázem využil a snížil na 1:2. Domácí ale nechtěli připustit situaci z několika předchozích zápasů a vývoj utkání si pohlídali.

Opět zlepšili hru na síti a vítězstvím 25:16 si zajistili velmi cenné tři body do tabulky. Tím také poskočili na předposlední příčku, kde nahradili Zruč nad Sázavou, kam zajíždějí v dalším kole a kde se rozhodne o tom, kdo bude přezimovat na posledním místě. Pak bude následovat vánoční přestávka, kdy mají hráči čas potrénovat a nabrat nové síly.