ČESKÁ TŘEBOVÁ – V posledním dvojutkání podzimní části druhé ligy v basketbalu žen přivítaly na své palubovce Na Skále domácí, českotřebovské hráčky soupeřky z vedoucích Palkovic. Suverénky soutěže byly jasnými favoritkami a už od prvních okamžiků tento fakt potvrzovaly.

První set sice domácí drželi krok, avšak ve druhém Palkovice jasně dominovaly a domácím hráčkám povolily pouze devět bodů. Třetí set byl sice opět téměř vyrovnaný, ale i tak získaly první zápas hráčky Palkovic čistě v poměru 3:0. Do druhého zápasu vkročily lépe domácí hráčky a dokázaly několikrát odskočit soupeřkám o tři body. Jenže buď špatným servisem, nebo jinými lacinými chybami o vedení přišly. Utkání povzbuzovala sice nepočetná, ale zato dobře vybavená skupinka fanoušků, která dokázala vyrobit skutečně bouřlivou atmosféru. Fanoušky pochválil i trenér Palkovic Roman Jakubík.

Koncovka prvního setu byla velmi dramatická a vyrovnaná, ale palkovické hráčky prokázaly větší zkušenost a vyhrály set 28:26. Zřejmě i tento dramatický zvrat měl vliv na snížení koncentrace domácích hráček, a proto i další dva sety ukořistily hostující hráčky. Obě utkání skončila shodně 3:0 ve prospěch Palkovic. Ty potvrdily roli lídra tabulky a upevnily si první příčku. Třebová udržela třetí místo. Příští kolo se hraje až začátkem ledna a třebovské hráčky pojedou na palubovku Litovle, která podle výsledků nebude ani zdaleka tak nebezpečná jako Palkovice, a proto by zde Třebová mohla získat nějaké body.