ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Odložené 21. a 22. kolo krajského přeboru ve volejbale mužů se odehrálo minulý víkend mezi domácím Sokolem Kerhartice a Orel jednotou Letohrad. V souboji prvního s poledním svoji roli potvrdily favorizované Kerhartice.

První zápas jednoznačně vyhráli domácí 3:0 a do druhého nastupovali hosté s úmyslem lídra tabulky potrápit. Ovšem od začátku prvního setu tahali za delší konec provazu Kerhartičtí hráči a pohodlně tak kontrolovali průběh zápasu. Po čtyřiceti minutách hry tak byly Kerhartice ve vedení 2:0 a čekal je třetí set. Do něho nastoupili domácí s menší koncentrací a Letohrad se dostal do vedení o dva body.

Ovšem domácí hráči nenechali nic náhodě a kvalitním servisem s následnou pozornou obranou na síti si vzali zpět ztracené vedení, které nakonec dotáhli do vítězného konce. Také druhé utkání vyhráli 3:0. Vývoj ve skupině pardubického přeboru nahrává myšlenkám na účast Kerhartic v kvalifikaci o druhou ligu, protože druhé Chvaletice ztrácejí nyní dvanáct bodů. Pokud hráči nepodcení zbytek zápasů, zopakují si možnost usilovat o vyšší soutěž.