ČESKÁ TŘEBOVÁ – Fanoušci volejbalu mohli v tělocvičně ZŠ Nádražní vidět zápas, v jehož rámci se na kurtu objevili hráči tří týmů. Na jedné straně se po jednom odehraném setu střídali volejbalisté Sokola Česká Třebová II a junioři Volejbalového klubu Ostrava. Jejich společným soupeřem byl Sokol Vídeň. “Byli tady na soustředění, kousek od Třebové, my zase s Ostravou naopak jedeme přes Třebovou na víkendový turnaj,” řekl trenér České Třebové a Ostravy Lubomír Vašina.  Slovo dalo slovo, a tak se celky dohodly na společném přípravném utkání.

Měření sil tří týmů mohlo být zajímavé z několika důvodů, a to nejen sportovních. Sokol Vídeň je důkazem toho, že sokolské hnutí se v 19. století neomezilo pouze na české země. Více o původu klubu prozradil trenér Jiří Šiller: “Česká menšina ve Vídni si založila před 150 lety Sokol. Ta tradice se udržuje dodneška, že volejbal patří k nejznámějším sportům Sokola.”

Jiří Šiller v rakouském klubu reprezentuje jak českou, tak českotřebovskou stopu. “Já jsem se sem těšil, protože především s Lubošem se známe dlouhá léta a jsme kamarádi. Věřil jsem, že odehrajeme lepší zápas, ale na druhou stranu my jsme od 2. do 5. ledna byli na soustředění, dneska jsme dopoledne posilovali, takže se to trošku na tom výkonu odráží,” uvedl trenér Sokola Vídeň Jiří Šiller.

Po prvních třech setech, ve kterých mladí hráči rakouského klubu ani jednou nezvítězili se zdálo, že lepší formu mají hráči českých týmů. Pravda se však ukáže až v mistrovských utkáních. “Kluci třebovští to mají jako přípravu, protože vlastně 13. ledna začínají 2. ligu. Víceméně pro všechny tři mančafty to má nějaký důvod, tohleto hraní,” řekl trenér České Třebové a Ostravy Lubomír Vašina.

Na závěr se sluší doplnit výsledek. Česká Třebová – Vídeň 2:1 a Ostrava – Vídeň rovněž 2:1 na sety.