ČESKÁ TŘEBOVÁ – Mladší žáci obhájili již počtvrté za sebou  1. místo v krajském přeboru. Neuvěřitelnou sérii, kdy za čtyři roky má družstvo v této nejmladší kategorii bilanci  88 vítězství a pouze 2 porážky při  172 vítězných setech a 8 prohraných.

Po mistrovském titulu v sezoně 2012/13 a 5. místě z loňké sezony mají naši nejmladší opět možnost bojovat s nejlepšími celky o umístění na Mistrovství ČR. A opět se ukazuje jaká škoda a nesmyslnost je mít ve městě dva chlapecké volejbalové oddíly a to proto, že oproti ostatním družstvům má naše velice úzký kádr a tento moment mnohokráte rozhoduje právě v bojích s těmi nejlepšími.

V sobotu 21. března byl v České Třebové odehrán poslední turnaj krajského přeboru mladších žáků v sezóně 2014/15, který s definitivní platností přinesl odpověď na otázku, kdo se stane přeborníkem kraje. Již dlouho před úvodním hvizdem turnaje bylo jasné, že na první místo mají  spadeno hned dvě družstva a to domácí tým TJ Sokol Česká Třebová II a tým reprezentující město Svitavy. Shodou náhod došlo k měřění sil těchto družstev již v úvodním kole turnaje a se vší úctou ke kvalitě ostatních se dalo předpokládat, že toto kolo bude pro obě družstva v jejich soupeření o mistrovský titul zároveň kolem rozhodujícím.

Chlapci z  českotřebovského oddílu se na utkání dlouho těšili, věděli že soupeři musí vrátit porážku z minulého turnaje a utkání vyhrát 2:0 nebo v tiebreaku 2:1. Od prvního balónu bylo znát, že utkání nepodcenili. Do soupeře se zakousli a soustředěnou přesnou hrou, dobrým příjmem, pro soupeře překvapivými kombinacemi a agresivním, ale přesným útokem, ho jednoznačně porazili ve dvou setech 25:14 a 25:14. A i ostatní zápasy českotřebovských mladších žáků s jejich vrstevníky z Lanškrouna, Litomyšle a Svitav “B” dopadly dle papírových předpokladů v poměru 2:0. Tím si kluci ze Sokola Č. Třebová II s konečnou platností zajistili titul “ Přeborník Pardubického kraje pro sezónu 2014/15″. Pochvalu za odvedené výkony si zaslouží všichni hráči a to nejen na posledním turnaji, ale i za výkony v průběhu celé letošní sezóny. Kluky v průběhu dubna čeká kvalifikace na Mistrovství České republiky.

TJ Sokol Česká Třebová II reprezentovali (abecedně): Fric Matěj, Jaško Daniel, Jirásek Jiří, Olejár Adam, Šlapal Petr, Unzeitig Ondřej, Vovk Robert.

Trenéři: Olejár Marko, Vašina Lubomír

Za českotřebovský volejbal a T.J. SOKOL Česká Třebová II. Lubomír Vašina