ČESKÁ TŘEBOVÁ – Sportovní hala v Nádražní ulici byla dějištěm volejbalového zápasu 1. a 2. kola krajského přeboru mezi mužstvy TJ Sokol Česká Třebová II A a TJ Sokol Česká Třebová II B. Po sestupu A týmu v minulé sezóně tak došlo k situaci, kdy v jedné soutěži hrají dvě mužstva ze stejného oddílu.

Pikantní souboj však nebyl zajímavý pouze svým kuriózním nádechem, ale především výkony jednotlivých hráčů a výsledkem. Náhodný chodec by si při pohledu na plakátnici pravděpodobně řekl, že se jedná o tiskovou chybu. Zápasů, ve kterých se v rámci stejné soutěže utkalo A mužstvo s B mužstvem, se totiž ve sportovních análech asi mnoho nevyskytuje. Podobnou situaci nepamatují ani ti nejzkušenější hráči, kteří toho v dresu českotřebovského volejbalového týmu odehráli opravdu mnoho. Zvláštní příchuť mělo střetnutí i pro některé z méně zkušených hráčů, neboť z kolegů, se kterými sedávají v šatně a nastupovali v jednom dresu, se najednou stali soupeři. Ne však v měření sil na konci tréninku, ale v mistrovském utkání. Vzhledem k dokonalé oboustranné znalosti protivníka je pro ostřílené hráče jednodušší najít skulinku v soupeřově hře a využít jeho slabin. Taktika i herní styl jsou tak určeny předem. Strategie obou mužstev byla jasná – přehrát soupeře navzdory tomu, že všichni hráči, kteří se duelu zúčastnili, bojují za barvy stejného oddílu a mají i stejný cíl, kterého by v průběhu sezóny chtěli dosáhnout. Jak první, tak druhý tým touží po tom soutěž vyhrát a vrátit tak Českou Třebovou na druholigovou volejbalovou mapu.

Průběh souboje potvrdil, že bez ohledu na stejnou klubovou příslušnost a úmysl vybojovat postup zpět do vyšší soutěže, nebylo pod vysokou sítí na nějaké kalkulování s výsledkem místo. Oba zápasy v rámci jednoho dne byly velmi vyrovnané a musely být rozhodnuty až v pátém setu. Oproti papírovým předpokladům se v obou duelech vedlo výsledkově lépe B týmu, který zvítězil dvakrát v poměru 2:3 na sety.