ČESKÁ TŘEBOVÁ – Po výběrech na školách do řad nejmenších volejbalových nadějí do T.J. Sokola Česká Třebová II  se opět podařilo vybrat šikovné děti. To dokazuje i umístění těch nejmenších v mistrovských soutěžích v přehazované, určené pro věkovou kategorii 4.tříd a nižších ročníků. Na tréninky volejbalové přípravky chodí dvanáct dětí a opravdu za posledních pár týdnů udělali kus sportovní práce.

Velkou zásluhu na tomto růstu má nově příchozí trenér se zkušenostmi z oblasti atletiky Míra Štorch. Díky tomuto zapálenému sportovci, pedagogovi, který vedl mimo jiné v Ústí nad Labem atletické tréninkové středisko zapojujeme děti nejenom do tajů pohybové přípravy, volejbalové abecedy, ale i do abecedy atletické. A jak je vidět přináší to v tandemu s dalším zkušeným trenérem Lubošem Vašinou své ovoce.

V neděli 13.ledna dosáhlo družstvo elévů T.J. Sokola Česká Třebová II  vítězství v dalším kole krajského přeboru na turnaji v přehazované při konkurenci 10-ti dalších družstev kraje. Hrálo se v moderní hale ve Chvaleticích, ale byla k dispozici tři hřiště, a tak hrálo jen šest družstev a pět dalších čekalo na další kolo soutěže. Řada družstev přijela v neúplném obsazení, včetně našeho. Přesto družstvo tvořené jen třemi hráči dokázalo zvítězit v 9-ti utkáních a pouze v jednom utkání prohrálo jen o jeden bod v časovém limitu 7 minut. U sítě se výborně prosazoval Ondra Batěk, který má výhodu vysoké postavy. Na hřišti úspěšně chytali míče Šimon Horáček a Michal Kadlečík. Těm se často dařilo bodovat přímo z podání a celkem všichni hráči dosáhli za deset utkání 19 es. Takticky promyšlené překvapivé přehazování míčů často slavilo úspěchy v nepřipravených obranách soupeřů. Přes dílčí vítězství se budeme důkladně připravovat na další turnaje a vyrovnané souboje se silnými soupeři. Po třech turnajích je družstvo České Třebové II zatím na prvním místě a bude velmi obtížné takové postavení udržet proti silným družstvům ze Svitav a Chocně, která se umisťovala nejlépe. Na snímku část družstva z přípravky – chybí nám nemocní. Posilujeme a cvičíme obratnost a sílu i při šplhu a gymnastice.

Výsledky:

T.J. Sokol Česká Třebová II – Svitavy „A“  17:9, – Sokol Česká Třebová „A“  22:4, – Choceň „B“  20:6,  – Chvaletice  13:9, – Choceň „A“  17:7, – Svitavy „B“  13:12, Lanškroun „B“ 12:13 – Choceň „A“ 17:7, – Svitavy „C“ 18:6, – Choceň „B“ 20:6, Sokol Česká Třebová „B“ 16:9

Pořadí turnaje:

1. T.J. Sokol Česká Třebová II
2.Svitavy B
3.Lanškroun B
4.Chvaletice
5.Svitavy A
6.Č. Třebová B
7.Lanškroun A
8.Choceň A
9.Svitavy C
10. Č. Třebová A
11. Choceň B

Miroslav Štorch, , Sokol Česká Třebová II