ilustrační foto

ČESKÁ TŘEBOVÁ – Velké pocty se dostalo mládežnickému oddílu TJ SOKOL Česká Třebová II.  Historicky poprvé je oddíl mládeže v širší nominaci pěti týmů na cenu nejlepšího mládežnického oddílu v ČR. Společně s týmy ČZU Praha, Vavex Příbram, Volejbal Brno a Dukla Liberec. Do závěrečné nominace se dostanou tři týmy. Dostat se do závěrečné nominace tří týmů, natož vyhrát tuto prestižní anketu, bude však velice těžké. Favoritem na tuto cenu, která se bude předávat při příležitosti vyhlašování na slavnostním galavečeru Českého volejbalu v divadle Semafor, je ČZU Praha, která v letošním roce vyhrála ve všech věkových kategoriích mistrovský titul. Ovšem už jenom tato neuvěřitelná nominace mezi giganty Českého volejbalu s obrovskou tradicí mužského extraligového volejbalu je poctou jak pro samotné hráče, trenéry, oddíl, ale i město Česká Třebová. Opět se potvrdila dlouhodobě výborná práce v oddíle od našich fundovaných trenérů. V dnešní době má oddíl v reprezentacích ČR ve všech kategoriích své zastoupení hráčů, jak současných, tak bývalých odchovanců. Naše družstva se dlouhodobě umísťují na předních místech v soutěžích extraligy, I.ligy či M-ČR jak v žákovských, tak v kadetských a juniorských kategoriích.

I přes odchody těch nejlepších do vrcholových středisek mládeže, držíme velkou prestiž jednoho z „malých  klubů“ v soutěžích ČR.

Jsme velice rádi za tuto nominaci, ale radši bychom byli o skutečnost většího zájmu dětí o tento sport v našem oddíle. Věříme, že děti a rodiče díky posledním úspěšným letům, práci trenérů a výchově reprezentantů (např. Lukáš Vašina a Radim Šulc se stali o víkendu „Mistry Evropy“ v kategorii U 19) dají možnost jak oddílu, tak dětem pokračovat v tomto úspěšném trendu v našem městě České Třebové.

Anketa O nejlepší volejbalisty ČR v soutěžním období 2016/2017 – nominace

Kategorie: Mládežnický oddíl chlapců

ČZU Praha – jeden z pilířů mládežnického volejbalu v ČR. Mistři ČR 2016 (kadeti) a 2017 v kategorií žáků, kadetů a juniorů. Oddíl, který umí využít dobré práce s mládeží pro výkonnost družstva mužů v extralize.

VK Příbram – člensky a kvalitativně jeden z největších oddílů u nás, v současné době se opět vrátil do špičky mládežnického volejbalu v ČR. Medaile v juniorech, čtvrté místo v kadetech, druhé místo v žácích a účast hráčů v reprezentačních výběrech je toh důkazem.

T.J. SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ II. – klasický oddíl na vzestupu. Práce Lubomíra Vašiny a jeho kolegů (Marka Olejára a Lubomíra Vašiny ml.) nese svoje sladké ovoce. Třetí místo v ČP žáků, účast v extralize kadetů, vítězství v první lize a řada hráčů v reprezentačních výběrech ČR.

Volejbal Brno –  oddíl s dlouhodobě dobrými výsledky především v kategorii kadetů a juniorů. V letošním roce byli družstva kadetů a juniorů na druhém místě resp. žáci na třetím místě na M-ČR.

Dukla Liberec –  oddíl, který začal  intenzivně rozvíjet práci s mládeží. V extralize kadetů a juniorů se probojoval do závěrečných finálových bojů. Výsledky má i v kategorii žáků. Dobře se rozvíjí i práce v nejmladším věku.

Lubomír Vašina