ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Již podevatenácté v historii budou tenisté a tenistky bojovat o celkový primát na turnaji nazvaném podle jeho titulárního sponzora „Rieter Cup“. Ten bude zážitkem nejen pro hráče a hráčky, ale také pro jednoho ze zakladatelů sportovního podniku Jana Lustyka.

I jeho přivedou na orlickoústecké kurty, kde se bude hrát již posedmnácté v dějinách, souboje aktérů jednotlivých utkání. Ty by do hlediště mohly přilákat příznivce bílého sportu jak z řad široké veřejnosti, tak zástupců partnerů turnaje. Rieter Cup se již několik let hraje jako Mistrovství České republiky v tenisu mužů a žen. I proto se ho v minulosti zúčastnili špičkoví hráči, pro které mohl být průpravou pro účast na těch nejvýznamnějších tenisových akcích.

V jejich šlépějích by se mohli vydat i někteří z účastníků letošního ročníku. O vítězství v něm a titul mistra a mistryně České republiky bude bojovat 32 mužů a 32 žen. Zápasy úvodních kol se budou hrát od 10 hodin. Hrací formát turnaje ve dvouhrách i čtyrhrách bude vyřazovací. Jména vítězů vejdou ve známost v pátek 5. července, kdy bude „Rieter Cup 2013“ zakončen.

[serialposts]