ČESKÁ TŘEBOVÁ – Třetí letošní výběh do českotřebovské sjezdovky se opět uskutečnil v kategoriích od předškoláků po veterány. Odstupňovaně podle věku běžci zdolávali vzdálenost od sta do tisíce metrů. Počet účastníků se vyšplhal na číslo 122. V hlavní ženské kategorii doběhla na třetím místě Adéla Stránská z Iscarex Teamu.

O čtyři vteřiny byla rychlejší Martina Vévodová z Atletického klubu Perná. Pod šest minut svůj čas stlačila Jana Jiroušková hájící barvy RCR Bike Teamu Česká Třebová. Mezi muži podali nejlepší výkon 2 vyslanci domácího Iscarex Teamu. Jiří Moravec si vyběhal třetí pozici a Tomáš Cink o 2 vteřiny nedosáhl na první příčku. Časem 4 minuty 52 sekund ho překonal Pavel Hrdina z Atletického klubu Perná.

Vzhledem k tomu, že letošní ročník je vinou nepříznivého počasí o jeden závod kratší a k regulérnímu absolvování celého seriálu je nutné běžet alespoň třikrát, musí mnozí podat co nejlepší výkon v závěrečném výběhu, který se bude konat 24. srpna. Stejně jako loni bude série uzavřena nočním během a vyhlášením výsledků.