ČESKÁ TŘEBOVÁ – Již od 70. let minulého století sbírají reprezentanti judistického oddílu z České Třebové úspěchy na republikových mistrovstvích a přeborech. Nejinak tomu bylo i v roce 2012, kdy závodníci nastupující generace získali celkem pět cenných kovů.

Bronz na Mistrovství republiky vybojovali Karel Gregar v dorostenecké kategorii a Antonín Kobza mezi mladšími žáky. Stříbrnou medailí z vrcholné soutěže, na kterou se v jednotlivých kategoriích probojuje nejlepších 24 závodníků, se může pyšnit mladší žák Vít Škrkoň. Projít sítem pěti turnajů s bodovým ziskem zaručujícím postup mezi elitu a navíc získat cenný kov se povedlo i mladší žákyni Magdaléně Ryšavé.

Vítězem mistrovství republiky v kategorii dorostenců do 73 kilogramů se v barvách mateřského oddílu stal Marek Švestka. Všichni medailisté jsou odchovanci českotřebovské judistické školy, jejíž mládežnická základna v současné době čítá 100 členů. Výsledky jejich snažení budou mimo jiné k vidění 27. ledna 2013 na druhém ročníku Velké ceny České Třebové.