LETOHRAD – V pátek 6. dubna oficiálně skončila biatlonová sezona, a tak se mohli úspěšní reprezentanti vrátit domů. Letohrad má velké biatlonové zázemí, ze kterého vychází mnoho hvězd české reprezentace. Po úspěšném domácím mistrovství světa v Novém Městě na Moravě se město rozhodlo uspořádat oficiální přivítání. Na náměstí bylo postaveno pódium, které čekalo na přivítání čtyř českých reprezentantů.

Už před čtvrtou hodinou se prostor před městským muzeem naplnil početným zástupem fanoušků. Někteří byli vystrojení a namaskovaní jako v Novém Městě, vlála zde i česká vlajka. V davu se modraly i pořadatelské bundy mistrovství, což svědčí o velkém zastoupení Letohradu v organizačním výboru. V šestnáct hodin pak začal samotný program, ve kterém nechyběl sestřih mistrovství, promítaný na velkoplošnou obrazovku. Letohradští reprezentanti Ondřej Moravec, Michal Šlesingr a Michal Krčmář, spolu s Romanem Dostálem a Veronikou Vítkovou poté dostali od města dary.

Ondřej Moravec zároveň převzal Cenu města za vynikající reprezentaci města. Přestože bylo nevlídné počasí, přes dvě stovky fanoušků biatlonu si mohlo přijít pro podpis nebo společnou fotografii. V Letohradě se těší na novou biatlonovou sezonu, pro některé má ta letošní ještě dozvuky. Michal Šlesingr se stal tatínkem a Ondřej Moravec se bude na konci dubna ženit. Letohrad zažil také novinku v podobě změny financování sportu. Dosavadní hlavní městský sponzor totiž přestal posílat přímé příspěvky jednotlivým organizacím a jedinou částkou začal přispívat přímo do rozpočtu města. Starosta Petr Fiala ale upozornil, že letohradský biatlon bude dál městem podporován, jestliže bude plnit podmínky pro dotace.