ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Jedenáctá Olympiáda dětí a mládeže Pardubického kraje, která probíhá od září 2012 do května 2013, pokračovala turnajem v basketbalu. Síly poměřila družstva dívek i chlapců ze základních škol a nižších ročníků gymnázií.

Dívčího měření sil, které se konalo v hale na Dukle, se zúčastnila 4 družstva, ZŠ Benešovo náměstí Pardubice, Gymnázium Svitavy, Gymnázium Žamberk a ZŠ U Stadionu Chrudim. V turnaji chlapců, který byl sehrán v tělocvičně v Zahradní ulici, se utkala 3 mužstva, Gymnázium Česká Třebová, ZŠ Felberova Svitavy a ZŠ U Stadionu Chrudim. Původně byly přihlášeny 4 týmy.

Mužstvo ZŠ Studánka Pardubice se omluvilo. Pro oba turnaje platil stejný herní formát i pravidla. Hrálo se podle platných pravidel basketbalu dospělých. Jedinou odchylkou byla hrací doba jednotlivých čtvrtin. Ty se hrály 7 minut hrubého času. Vítězové obou kategorií byli suverénní. Dívky reprezentující ZŠ Benešovo náměstí Pardubice zvítězily ve všech třech utkáních. Celkem nastřílely 159 bodů. Vyslanci Gymnázia Česká Třebová naházeli bodů 58. To jim stačilo ke dvěma výhrám ze dvou zápasů a prvenství mezi chlapci.