ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Poslední letošní Merka Cup dvojic připravil pro jeho hráče celkem složitou úlohu, protože mazání na drahách již bylo připraveno na další turnaj o dva dny později, které patří k těm těžším, a tak hlavně točenáři měli zpočátku veliké problémy.

Proto hned na úvod dosahovali nejlepších výsledků rovináři jako Alois Tacl, který hrál ve dvojici s Karlem Kynclem. Merka Cup dvojic stanovil také specifická pravidla, podle nichž mají výhodu ženy v podobě šedesátibodového bonusu. To způsobilo, že dvojice Mária Kameníková a Jana Severová se od počátku držela na špici tabulky.

V průběhu večera se postupně zlepšovali také točenáři a začali se předhánět v součtu nejlepších náhozů. Dlouho to vypadalo na prvenství Karla Kyncla, ale nakonec tuto disciplínu ovládl Lukáš Barvínek, který nakonec s Honzou Reichlem skončili na třetím místě. Druhá se umístila dámská dvojice Maruška Kameníková a Jana Severová a konečným vítězem turnaje se stali Alois Tacl a Karel Kyncl, který v krátké době zvítězil v Radavě na další akci. Během roku 2012 hostila Radava veliký počet akcí a podařilo se do Ústí nad Orlicí přivést také nejvyšší republikové bowlingové turnaje.