ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Dalšími zápasy pokračovalo tenisové Mistrovství České republiky neboli „Rieter Cup 2013“. Druhé kolo žen přineslo postup nasazené jedničky Jany Matouškové, která vyřadila Kláru Kopřivovou. Překvapení nedopustila ani Zuzana Skočdopolová-Zálabská, když přehrála Hanu Kováčovou. Ve čtvrtfinále se zrodil jeden neočekávaný výsledek. Jana Orlová přehrála Janu Matouškovou, turnajovou hráčku číslo jedna.

Bez boje se do semifinále kvalifikovala Zuzana Skočdopolová-Zálabská, když Veronika Volovská odstoupila vinou zdravotních problémů. O finále tak bude bojovat čtveřice Skočdopolová-Zálabská, Baštářová, Orlová a Schweinerová. Jedna ze jmenovaných také obdrží novou trofej. Cenu hejtmana Pardubického kraje, která bude udělena vítězkám a vítězům dvouhry. Mezi muži prošli druhým kolem všichni favorizování hráči. Turnajový hráč číslo jedna Jan Mertl i nasazená dvojka Jan Šátral postoupili do semifinále. O jedno z postupových míst bojovalo duo Nebojsa-Majšajdr.

Nakonec slavil druhý jmenovaný. Třísetovou bitvu svedl Lukáš Maršoun a David Šimůnek. Stejně jako ostatní středeční zápasy, i jejich souboj ovlivnil nepříjemný vítr. Po výsledcích 4:6, 6:1 a 6:1 si semifinálovou účast vybojoval Lukáš Maršoun, který vyzve Jana Mertla. Ve finále se objeví také jeden ze dvojice Jan Šátral – Lubomír Majšajdr. Do závěrečných klání dospěla také čtyřhra. Mezi ženami poměří síly dvojice Svobodová-Stuchlá a Přádová-Matoušková, mezi muži Brusenbauch-Nebojsa a Šátral-Salaba.

[serialposts]