ČESKÁ TŘEBOVÁ – Plavci několika věkových kategorií opět prošli branami plaveckého bazénu v České Třebové. Naplánovánu totiž měli Vánoční cenu přípravek a Štafetový závod rodinných družstev.

Závod organizovaný místním plaveckým oddílem TJ Lokomotiva Česká Třebová byl tentokrát rozdělen na dvě dějství. Jako první se do vody českotřebovského bazénu vydaly děti narozené v roce 2008 a mladší. Ty bojovaly na distanci dlouhé 25 metrů, kterou musely uplavat plaveckým stylem pojmenovaným znak. Po vloženém závodu následovalo další měření sil sportovců, kteří se narodili v roce 2008 nebo později. Ti nejlepší byli následně oceněni a Vánoční cena přípravek byla minulostí. Přistoupit se tak mohlo k rodinným štafetám. V těch se plavalo buď 3 krát 50, nebo 3 krát 25 metrů volným způsobem. Stanoveno bylo také, kolik členů z oddílu musí či nemusí ve tříčlenné štafetě být.

Na distanci 3x50m volný způsob kategorie 2+1 zvítězili Hurychovi, druzí byli Stránský a třetí Průchovi. 3x25m volný způsob rodinných družstev s dětmi z přípravek si zaplavalo osm týmů. První byli Stolínovi, stříbrní Trávníčkovi a bronzový Novotní. Všichni závodníci si z této plavecké události odnesli diplom, medaili a věcnou cenu.