ÚSTÍ NAD ORLICÍ – O uplynulém víkendu se do města sjeli milovníci rychlých automobilů. Centrem dění byla ulice Lázeňská, kde se nacházel start závodu “Ústecká 21”. Tento motoristický svátek byl letos znovuobnoven po několikaleté odmlce. Zásluhu na tom má nejen orlickoústecký Autoklub, ale také město. “Já jsem rád, že se podařilo opravit trať, že se podařily vyřešit majetkoprávní problémy a díky tomu se ´Ústecká 21´ mohla vrátit,” sdělil OIK TV starosta města Petr Hájek.

Ve dvou dnech se závod do vrchu jel jako “Mistrovství České republiky soudobých a historických vozů” a “Maverick Rescue Euro Cup”. Na silnici 360 se po 3 660 metrů dlouhé trati proháněli jezdci z České republiky. Přijel také jeden účastník ze Slovenska. “K sobotnímu závodu nastoupilo 126 jezdců, k nedělnímu 114 jezdců,” uvedl jednatel Autoklubu Ústí nad Orlicí Pavel Svatoš.

Znovuobnovenou “Ústeckou 21” si vychutnaly tisíce diváků. Příznivci motorismu byli druhý den závodu svědky vítězství Davida Komárka, který v součtu dvou jízd dosáhl času 4 minuty 50 vteřin a 41 setin sekundy. Druhý skončil Dušan Nevěřil a třetí místo obsadil Marek Rybníček.