LANŠKROUN – V okolí lanškrounského Zámečku se opět běhalo. 36. ročník Běhu do vrchu přilákal stovky sportovců, kteří poměřili své síly v několika kategoriích.

V dopoledních hodinách se na kratší tratě vydali nejmladší běžci, pro které byla po doběhu připravena celá řada aktivit. Malí sportovci se mohli prolézt v lanovém centru, zhlédnout hranou pohádku nebo si hrát na malém pískovišti. Junioři, dorostenci a dospělí se zatím připravovali na hlavní závod. Po výstřelu ze startovní pistole před sebou běžci měli 6300 metrů v okolí Zámečku. Jako první do cíle doběhl Jiří Miřejovský s časem 24 minut a 2 sekundy. Druhý Jan Havran závodící za Iscarex Česká Třebová zaostal o 10 vteřin. Nejrychlejší mezi ženami byla vyslankyně Prestige TEAMU Česká Třebová Jana Jiroušková. Ta dokázala do cíle doběhnout za 27 minut a 16 vteřin, druhé Lence Duškové z Iscarexu Česká Třebová nadělila 51 sekund.

Na třetích místech doběhli Miroslav Vítek z Ústí nad Orlicí a Barbora Nováková z kunvaldského Sokola. Po hlavním závodu ještě následoval lidový běh dlouhý 2080 metrů.