ČESKÁ TŘEBOVÁ – Svinná u České Třebové se opět po roce stala dějištěm Svinnského krosu. Již patnácté pokračování tohoto bežeckého závodu přilákalo na 170 příznivců tohoto sportu.

V odpoledních hodinách závodily na kratších distancích děti, ty nejlepší z nich byli následně oceněny na stupních vítězů a poté již nastal čas na hlavní závod. “Hlavní závod se běží na 5,4 km, to znamená 6 okruhů po 900 metrech a ačkoliv se to zdá, že je to lehoučkej závod, krátkej, tak na tý trávě je to neskutečně těžký,” objasnil ředitel závodu Jan Šimůnek.

Zvítězil Filip Záveský z Iscarexu Česká Třebová s časem 19 minut a 25 vteřin. Druhý skončil Jaroslav Tlapák z oddílu Hokejbal Česká Třebová a třetí Karel Radiměřský hájící barvy Iscarexu Česká Třebová. První ženou v cíli hlavního závodu byla vyslankyně stejného týmu Lenka Dušková  s časem 24 minut a 35 vteřin. Druhá doběhla Barbora Nováková ze Sokolu Kunvald a třetí Denisa Kozáková z Hvězdy Pardubice. V minulých letech byl součástí Svinnského Krosu také lidový běh, ten byl letos nahrazen kategorií Příchozí.

Po doběhu následovalo slavnostní vyhlášení a doprovodný program.