foto: Jiří Slavík

ČESKÁ TŘEBOVÁ – Cyklistka Monika Simonová se po zdravotních problémech vrací k závodní cyklistice. Po minulé sezóně, ve které českotřebovská závodnice obhájila titul na MČR masters v časovce, se v zimní přípravě řešily časté zdravotní problémy, které vyvrcholily komplikací se zády a dvouměsíční tréninkovou pauzou.

Už se cítím lépe a jsem ráda, že mohu  naskočit do rozjeté sezóny. Je tam zatím tréninkové manko, ale to by se mělo dát do nejdůležitějších závodů zvládnout,“ řekla Simonová.

Moniku čeká náročný program. V červnu jsou na programu dva světové poháry ve Slovinsku a Dánsku, kterých by se závodnice týmu Cyklotrénink F. Trkal měla zúčastnit. V těchto závodech jde zároveň o nominaci na MS, které se koná na konci srpna v Italském Varese. Již na  konci května se právě v Itálii koná amatérské mistrovství světa v časovce. „Na tento závod se moc těším. Bohužel tam nepojedu tak připravená jako v minulých letech, ale pokusím se vybojovat co nejlepší výsledek,“ dodala Simonová.

V přípravných závodech, kterých se už Monika Simonová stihla zúčastnit si nevedla vůbec špatně, když  časovky v Králíkách, v Litomyšli a v Semechnici vyhrála.

Velké poděkování patří Rehabilitačnímu oddělení Městské polikliniky v České Třebové a fyzioterapii Matejoffhands  za výborně odvedenou práci a možnosti vrátit se co nejdříve k závodní cyklistice.

Poděkování patří také partnerům, kteří podporují českotřebovskou závodnici v sezóně, jsou to: JJT transport, Armat spol. s r.o .,  Elektro Franc, Eko Bi,s.r.o., Rydo spol. s r.o., Město Česká Třebová, Auto Eso, BB Cut, Sport Bárt, Pivovar Faltus, Skalický Transport, a Stavebniny Ureš.

Pavel Veit