ČESKÁ TŘEBOVÁ – V dolní části sportovního areálu pod kopcem zvaným Peklák si opět dali dostaveníčko ti, kteří se ani v době letních radovánek nemohli obejít bez jeden kilometr dlouhého výběhu. “Účast byla výborná jako vždycky. Přišlo přes 50 lidí, takže to je fajn. Na červenec je to také dobré, protože většina běžců je někde na dovolených,” sdělila OIK TV organizátorka běžecké série “Pekelný kilometr” Pavla Šimůnková.

Na trati vedoucí na vrchol českotřebovské sjezdovky se objevili jak pravidelní, tak noví účastníci. Dva z nich dorazili dokonce z Německa. Z Prahy přicestoval Martin Turek, který se pokoušel navázat na výkony z loňska, kdy v elitní mužské kategorii obsadil druhé místo. “Dneska to bylo docela podmínkově dobré. Nebylo až takové vedro, nebyla ani nějaká zásadní zima. Dalo se to v tričku. Běželo se trošku hůř, protože jsem po soustředění, takže jsem to cítil v nohách, ale víceméně čekal jsem, že ten čas nebude moc dobrý. Bylo to kolem pěti třiceti, tak to se jakž takž dá,” zhodnotil Martin Turek.

V rámci čtvrtého závodu letošního ročníku “Pekelného kilometru” stačil Martinovi Turkovi zmíněný čas na čtvrté místo. Před ním doběhli Mojmír Dryml, Lukáš Adamec a za 5 minut a 26 vteřin Jiří Moravec.

Ženám kralovala Adéla Stránská. Ta sjezdovku zdolala za 5 minut a 42 sekundy. “Mně se dneska běželo dobře, akorát jsem měla docela tuhé nohy, protože už zase trénujeme asi někdy od soboty, takže jsem včera šla těžký trénink, tak to dneska bylo těžké, ale snažila jsem se,” uvedla Adéla Stránská.

Žena, která za sebou nechala druhou Barboru Novákovou a třetí Janu Matyášovou, se možná bude snažit i 29. srpna. To je na programu závěrečné klání celé série. K jejímu úspěšnému dokončení musí běžci absolvovat alespoň 3 závody.