ČESKÁ TŘEBOVÁ – Po 15 letech se do Pardubického kraje vrátila “Olympiáda dětí a mládeže”. Zahajovací ceremoniál s nastoupenými výpravami i zapálením olympijského ohně se uskutečnil na zimním stadionu v Pardubicích.

Ledová plocha v České Třebové je jedním ze sportovišť, na kterých se bojuje o vavříny. Na stadionu na Skalce se ve skupině A hokejového turnaje mezi sebou utkávají Jihomoravský, Pardubický, Královéhradecký, Moravskoslezský, Olomoucký, Liberecký a Jihočeský kraj. Zbývající sedmička krajských výběrů zápolí v Chocni.

Náš region má své zastoupení jak mezi organizátory hokejového turnaje, tak přímými účastníky bojů. “Do výběru Pardubického kraje se nominovali dva hráči našeho mládežnického hokejového oddílu TJ Lokomotiva, jsou to Stanislav Ruda a potom brankář Michal Borovička,” sdělil OIK TV ředitel turnaje a předseda oddílu TJ Lokomotiva Česká Třebová Stanislav Ruda.

Oba jmenovaní hráči byli v zápase mezi Pardubickým krajem a Libereckým krajem vidět. Michal Borovička vychytal několik šancí soupeře, Stanislav Ruda založil akci, ze které padla branka.

V rámci sportovního svátku se soutěží v 11 disciplínách. O medaile se uchází 1 654 dětí a trenérů. 8. ročník akce vyvrcholí 1. února na zimním stadionu v České Třebové, kde se uskuteční závěrečný ceremoniál.