RUDOLTICE – Milovníci sportu a zejména běhání se sešli v Rudolticích. V areálu Zámečku u Lanškrouna se konal již 35.ročník Běhu do zámeckého vrchu.

Dětské závodníky čekal po doběhnutí do cíle doprovodný program a následně na stupních vítězů převzali ocenění za své výkony. Mezitím se na závod připravovali běžci hlavních závodů, kteří se vzápětí postavili na start.

Na účastníky závodu čekalo slunečné a teplé počasí a trať na lesních a polních cestách mezi Rudolticemi a Lanškrounem si chválili jak závodníci, tak pořadatelé. “Trať byla skvělá já mám ráda, když jsou rasy v terénu, takže to bylo fakt pěkný bylo sucho,” sdělila OIK TV účastnice závodu Adéla Stránská.

Ve startovním poli byli jak rekreační, tak zkušení běžci, kteří se pravidelně účastní soutěží. Mezi ženami tentokrát nenašla konkurenci Michaela Stránská v barvách ISCAREXu Česká Třebová, která 6,3 km zaběhla za 25 minut a 44 sekund.

Šest tisíc tři sta metrů v hlavní mužské kategorii nejrychleji zaběhl Michal Kačerovský z Vencl týmu Ústí nad Orlicí, který v čase 22 minut a 20 sekund závod opanoval. Druhá místa získali Vojtěch Vondra z Vencl týmu Ústí nad Orlicí a Adéla Stránská z ISCAREXu Česká Třebová. Bronzová umístění patří Michalu Horáčkovi z ISCAREXu Česká Třebová a Janě Jirouškové z RCR Bike Team Česká Třebová.