ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Rádi běháte? Už jste to zkusili v noci? Pokud ne, měli jste příležitost při Nočním půlmaratonu, který se běžel ulicemi města Ústí nad Orlicí. Na start se postavila skoro stovka závodníků a závodnic, mezi kterými byli jak náruživí, tak i rekreační sportovci.

Pořadatelství nočního půlmaratonu měl na starost spolek Rozhoupej město. Těsně před startem ve 21:00 hodin v parku Kociánka bylo plno. “Účast se přiznám, že mě dojmula. Takovou účast jsme nečekali. My jsme počítali s 50 lidmi, když jich bylo 70, tak jsme říkali, že je to úplně úžasný. Udělali jsme 88 startovacích čísel a nyní jsem se dozvěděl, že už běží přes 90 lidí,” řekl pro OIK TV Dalibor Adama z pořadatelského spolku Rozhoupej město.

Po odstartování se závodníci dostali z Kociánky přes sídliště Štěpnice až na cyklostezku, která je zavedla do Hylvát. Zde zamířili až do Dlouhé Třebové, kde je čekala polovina závodu. Poté se stejnou trasou vraceli zpátky včetně táhlého stoupání v Orldřichovicích u chatové oblasti.

První v cíli byl Radek Hübl (AdamSPORT Team), trať zvládl za 1:15:24. Za vítězem na druhém místě doběhl Zdeněk Šilar a na třetím Martin Moravec. V ženách byla nejrychlejší Lenka Flídrová (ISCAREX Česká Třebová), trať zdolala za 1:35:04. Na druhé místě skončila Květa Brožková a na třetím Anežka Pokorná.