ČESKÁ TŘEBOVÁ – Ve ski arerálu Peklák se sešli příznivci běhání, aby soupeřili o kvalifikační místa na Mistrovství Evropy. Vidina možnosti poměřit si své síly s nejlepšími evropskými běžci motivovala desítky účastníků, kteří se postavili na start.  “Mistrovství Evropy bude probíhat 2. července v Itálii, ve městě Arco di Trento a nominuje se v každé kategorii, což jsou tedy junioři, muži, ženy a juniorky. Nominují se čtyři závodnici” řekl ředitel závodu Aleš Stránský.

Závodníci usilující o nominaci na Mistrovství Evropy v běhu do vrchu ale museli být před startem kvalifikačního závodu registrováni v oddíle či klubu, který je členem Českého atletického svazu. Všichni účastnici se ale museli vypořádat s teplým počasím a náročnými tratěmi na lyžařské sjezdovce, na které byli připraveny dva okruhy.

Muži soutěžící v hlavní kategorii museli zvládnout čtyřikrát oběhnout 2900 m dlouhý velký okruh. Ženy 3 okruhy – 2 velké a 1 malý.

V kategorii Muži A zvítězil Jan Janů z oddílu Hvězda Pardubice, který zdolal 11,6 km za 50 minut a 6 sekund v kategorii Ženy A dominovala Lucie Maršánová z Hvězdy Pardubice, která 7,4 kilometru zaběhla za 36 minut a 17 sekund.