ČESKÁ TŘEBOVÁ – V obřadní síni městského úřadu byli oceněni českotřebovští sportovci, kterým z hlediska výkonů vyšel rok 2017.

Rádiovou orientační běžkyni Justýnu Bouchalovou na slavnosti zastoupil otec. Plavkyně Nela Hýblová převzala pocty sama. Stejně tak běžecké naděje Sára Serbousková, Patrik Vebr a Vojtěch Vondra. Republikovými tituly se může pochlubit také Karolína Hyláková, jež se věnuje sportovní kynologii. Medaile rovněž sbírali judisté Petra Vážková a Vít Škrkoň, za kterého ocenění převzal dědeček. Rodinní příslušníci asi bedlivě sledují i kariéru tenisové komety Adriany Kovářové. Od mládeže se přesuneme k dospělým.

Chuť sbírat úspěchy stále mají zkušený tenista Alan Brusenbauch a také triatlonistka a duatlonistka Jana Jiroušková, jež za sebe na ceremoniál vyslala synovce. Osobně dorazila Adéla Stránská, jejíž doménou je běh na všechny způsoby. Až překoná zdravotní problémy, bude o nejvyšší mety usilovat cyklistka Monika Simonová. Navázat na úctyhodné výkony bude chtít kuželkářka Hana Wiedermannová.

V kategorii kolektivů prokazují dlouhodobě konstantní výkonnost mladí volejbalisté Sokola II, kuželkáři a hokejbalistky Lokomotivy.

Nezbývá než českotřebovským sportovcům popřát, aby se jim vyhýbala zranění a měli co nejlepší výsledky.