ČESKÁ TŘEBOVÁ – První celek krajské hokejové ligy mužů přivítal na svém ledě tým z druhé poloviny tabulky Hlinsko. První třetina utkání góly nepřinesla ani na jedné straně, ale v dějství druhém se domácí hráči i fanoušci nestačili divit. Domácí Kohouti nedali ani jeden gól a naopak tři od hostí dostali.

Nepříznivý stav utkání 0:3 se domácí v modrobílém snažili zvrátit hned v úvodu několika střelami. “Musím se omluvit i fanouškům, protože na to se nedalo koukat. To byly dvě třetiny hrůzy z naší strany a musím říct, že nejhorší za mýho působení snad v Český Třebový,” řekl trenér domácích  Jaromír Jindřich.

Pozornost gólmana Nimmerichttera, který nastoupil až do třetí třetiny, prověřil hostující Jiří Plachý. Domácím příliš nehrála do karet ani skutečnost, že zápas předčasně skončil pro útočníka Jakuba Fúzika, který se nedávno vrátil po zranění. Prvního gólu se českotřebovští dočkali v čase 45:02, když Jindřich Zítka prostřelil hostujícího Saifra.  “Když jsme prohrávali de facto 3:0, tak jsem říkal, že teďka se ukáže, jakej jsme mančaft, jakej jsme tým, říkal jsem si, že jestli dáme do pátý minuty góla tak s tím zápasem můžeme něco udělat,” sdělil trenér domácích  Jaromír Jindřich.

Kohouti ve třetím dějství soupeře k puku moc nepouštěli a vypracovali si několik příležitostí. Trenér domácích využil své možnosti a vzal si oddechový čas, krátce po něm snížil na 2:3 Patrik Stehno.  “Tam byla škoda, že nám ujel ten hráč a dal na tři dva, tam prostě, my ty konce neumíme. To je těžký, nehlídáme si potom svý hráče a střílej nám od modrý a  já nic prostě nevidím,  tam tipuju strany jak ve fotbale,” sdělil OIK TV brankář hostujícího týmu Vladimír Saifr

Stačila minuta a devatenáct vteřin a příznivci Kohoutů se opět mohli radovat. Petr Vlček srovnal na 3:3.  “Je to škoda, že jsme tady to vedení ztratili, myslím si, že minimálně na bod jsme měli, protože ještě v 58. minutě vlastně tam byl brejk,” řekl vedoucí mužstva hostů Radek Chlada.

Neuvěřitelný obrat dokonal 7 vteřin před koncem David Vondráček. 4:3 “Já jsem to tam dostal na modrou a věděl jsem, že už tam je jen pár vteřin, tak jsem se snažil netrefit prvního hráče a hodil jsem to na bránu a naštěstí to tam spadlo,” sdělil střelec vítězného gólu David Vondráček

V  tabulce krajské hokejové ligy jsou momentálně českotřebovští hokejisté na prvním místě a možnost získat další body budou mít v neděli 13. listopadu v Chrudimi.