ČESKÁ TŘEBOVÁ – V neděli 17. března skončil sedmý ročník městské hokejové ligy v České Třebové. Poslední den sezony zakončil odpolední souboj o třetí místo, které získali Třebovice, když zvítězili po nájezdech nad HC Devils.

Ve finále se v 17:00 potkaly nejlepší tým tabulky se třetím, Krajánci Ústí nad Orlicí a Typos Česká Třebová. Zápas začal opatrně, ale domácí Krajánci postupně převzali iniciativu a od páté minuty hráče Typosu prakticky k ničemu nepustili. První gól vstřelili Krajánci, když potrestali vyloučení soupeře. Další dva góly přidali ještě do konce první půle. Po krátké pauze pokračoval zápas druhou polovinou, ve které se ale obraz hry příliš nelišil. Zápas sledovalo rekordních 146 diváků.

Hosté z Typosu se celou první desetiminutovku druhé půle prakticky nedostali k zakončení. To už ale Krajánci vedli 4:0 a hlídali si pohodlné vedení. Poslední desetiminutovka sice přinesla větší snahu hostujícího Typosu, ale domácí brankář Milan Beneš pochytal veškeré více i méně zdařilé střely. Do konce zápasu ještě domácí zvýšili po jednom z protiútoků na 5:0 a to byl také konečný stav zápasu. Krajánci se tak stali vítězi Městské hokejové ligy poprvé. Po zápase proběhlo vyhlášení výsledků celé soutěže, kde kromě stupňů vítězů získali památeční plakety všechny z 21 zúčastněných týmů. Kromě toho byly vyhlášeny individuální kategorie a speciální cenu získal i fanklub z Černovíra. Ceny předával starosta města Jaroslav Zedník, který vyjádřil podporu i dalším ročníkům Městské hokejové ligy. Letošní vysoká účast slibuje pro osmý ročník ještě kvalitnější a zábavnější podívanou.