ČESKÁ TŘEBOVÁ – Kohouti sehráli letošní první přípravný zápas s hokejisty z Nového Bydžova. Do třetí třetiny přátelského utkání, které přihlíželo 193 diváků vstupovaly týmy za stavu 2:3 pro hostující celek.

V úvodu třetí třetiny zlikvidoval brankář hostí v černožluté šanci Lesáka a Fúzika, který vzápětí vyfasoval dvě minuty za sekání. Již sedm vteřin po jeho návratu na led se prosadil novobydžovský Postolka a navýšil vedení hostů na 2:4.

Od poloviny třetí třetiny stále více tlačili domácí a v čase 52:47 dostal Fúzik kotouč do soupeřovy brány, vzápětí byl ale opět vyloučen za sekání. Ani zahákování novobydžovského Gottwalda rozhodčím neuniklo a dostal dvě trestné minuty. Diváci tak viděli hru 4 na 4, kterou ani jeden ze soupeřů nevyužil.

V samotném závěru utkání měli Českotřebovští hokejisté  několik gólových příležitostí.  Poslední šanci již po odvolání brankáře si domácí vypracovali tři sekundy před koncem. Po závaru v brankovišti ale puk v síti neskončil a utkání tak vyhráli hosté 3:4

Českotřebovštví kohouti sehrají před sezónou ještě tři přípravná utkání, přičemž na domácím ledě se představí 21. září od půl sedmé proti Jaroměři.